Algemeen

Wat is een automysterie?
Een automysterie is een mysterie dat zich op een route afspeelt. Bij de productpagina leggen we je uit wat het mysterie is en krijg je een kaartje met de route te zien.
Met hoeveel personen kun je een automysterie doen?
Voor de beste gebruikerservaring is dit spel met minimaal twee personen te spelen. Het maximaal aantal deelnemers is 6. We gaan er vanuit dat je per auto één spel koopt en daarop is de gebruikerservaring ook afgestemd.
Wie speelt een automysterie?
Jong én oud! In onze mysteries zitten spannende elementen die voor kinderen uitleg behoeft. Het is leuk als je als ouder aandacht besteedt aan een goede uitleg en de mysteries tot de verbeelding van de kinderen laat spreken. Kinderen kunnen ook helpen met speuren onderweg. Het spel Dilemma’s is geschikt voor speurneuzen vanaf 11 jaar. Toch kleine speurneuzen mee? Laat ze lekker meespeuren maar betrek ze minder in het verhaal. Bij Betaalbare liefde is het verhaal juist érg geschikt voor kids.
Wanneer kan ik een automysterie spelen?
Wanneer je maar wilt en het hele jaar door. Voor de beste gebruikerservaring raden we je aan om het wel bij daglicht te spelen. Als je onderweg ergens wat wilt eten en drinken, dan is het praktisch om na 12:00 te spelen.
Hoe zijn de routes en mysteries tot stand gekomen?
We hebben ons laten inspireren door onze eigen kennis van de omgeving en ook onderzoek gedaan naar bezienswaardigheden. We proberen enerzijds een route te ontwikkelen die prettig rijdt (niet teveel afslagen, slingerwegen, te lange stukken enz) en anderzijds een route aan te bieden waarbij ‘het oog’ ook wat krijgt. Onze mysteries zijn veelal gebaseerd op eigen fantasie. Soms afgeleid van bestaande verhalen of juist gecombineerd met bestaande verhalen. Een ding weten we zeker; de mysteries die we je aanbieden bestaan nog niet!
Wat is handig om mee te nemen?
Een must-have is toch een 2e telefoon. Beide met 4/internet! Op de ene telefoon de navigatie en op de andere telefoon de speluitleg. Ook is de telefoon nodig bij zgn. zoekpunten. Een oplader (of powerbank) kan ook handig zijn. Zorg ook goed voor jezelf, want van het scheuren en speuren raak je aardig uitgeput…

Neem ook aan paar schoenen mee die vies mogen worden..
Op welke type apparaten kan ik een automysterie spelen?
Onze automysteries zijn echt bedoeld voor mobiele telefoons. Onze software is volledig uitgetest op Android en op IOS. Daarbij is het van belang dat de browser Chrome of Safari wordt gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Gebruik nooit een in-app-browser van Outlook of Gmail, dit blokkeert de werking van ons spel.
Gebruik je een andere browser/OS? Dan heb je kans dat de elementen soms op een andere manier geladen worden dan ze bedoeld zijn.
Hoe lang duurt een automysterie?
Ca. 3-4 uur spelplezier! Je mag er uiteraard ook langer over doen!

Bestellen

Hoe snel kan ik spelen nadat ik besteld heb?
Je hebt er zin in nietwaar? Je kunt vrijwel direct spelen nadat je besteld hebt. Zodra je besteld en betaald hebt ontvang je direct een bevestiging e-mail. In deze e-mail vind je alle informatie om te kunnen starten met het spel.
Geen e-mail ontvangen binnen 5 minuten? Check je spambox! Ook niet? Misschien is er ergens iets niet goed gegaan, neem in dat geval even contact met ons op via de contact pagina.
Hoe ver van te voren kan ik een automysterie kopen?
Je kunt onze automysteries tot 28 dagen na het bestellen spelen. Deze termijn hebben we gesteld omdat we regelmatig updates doorvoeren.
Wat krijg ik precies als ik een automysterie bestel?
Als je de gewaagde stap hebt genomen om een mysterie te bestellen krijg je van ons binnen enkele minuten een e-mail met meer informatie. In deze e-mail vind je ook de knop die toegang geeft tot de spelpagina. Op de spelpagina vind je o.a. de route, info over het betreffende, hints & help.

Route

Hoe werkt jullie routebeschrijving?
Als je een automysterie bestelt, krijg je toegang tot de spelpagina. Daarop kun je ook de route vinden. De routebeschrijving bestaat uit foto’s, met daarop pijlen voor de rijrichting. Verder vind je de afstand (in meters) tot het volgende punt en op de routebeschrijving worden ook de zoekpunten zichtbaar die je nodig hebt voor het mysterie. Dit wordt bij de start van het spel ook uitgelegd.

Een voorbeeldje vind je hieronder;
Wat moet ik doen als ik ben verdwaald?
Onze routes zijn uitgebreid getest door een testpanel van verschillende leeftijden. De kans dat je verdwaalt is niet erg groot. Mocht je toch verdwalen: zet de auto op een veilige plek stil, bekijk de routebeschrijving nogmaals (evt. i.c.m. google maps) en hervat de route. Mocht je er echt niet meer uitkomen ga dan naar de hints en help pagina, zoek het eerstvolgende zoekpunt op, en maak gebruik van het kaartje wat daar bij staat
Waar start en eindigt de route?
Dat hangt natuurlijk van de route af. Het start- en het eindpunt zijn bij ons altijd hetzelfde. Wel zo makkelijk met parkeren/carpoolen dachten we. We zorgen altijd voor een plek waarbij je je auto makkelijk kan parkeren. Het startpunt kun je zien bij de productomschrijving en staat ook op de routebeschrijving zelf.
Waar gaan de routes precies langs?
Dat gaan we natuurlijk niet verklappen, anders hoef je niet meer te speuren. Wel kun je een routekaartje zien bij het bestellen.

Mysteries

Hoe moeilijk is een mysterie?
Heb je al eens vaker een escape room of een escape spel gedaan? Dan heb je een kleine voorsprong. Heb je die ervaring nog niet; geeft niets. De speluitleg is erg duidelijk en als je die goed leest (beter nog; samen leest met andere speurneuzen) is het erg waarschijnlijk dat je het mysterie gaat oplossen. Daarnaast is er een hints & help pagina die je verder helpt als je er niet uit komt.
Kan ik met een gerust hart met mijn kinderen een mysterie spelen?
Zeker. We houden bij het ontwikkelen van onze spellen rekening met kinderen. Sterker nog; het is juist geschikt voor kinderen. Het spel Dilemma’s is geschikt voor speurneuzen vanaf 11 jaar. Het spel Betaalbare Liefde sluit erg goed aan bij kinderen vanaf 8 jaar.
Winkelwagen