Groninger Marenlandroute

Deze mooie route leidt je langs toeristische trekpleisters zoals Pieterburen, Garnwerd, Zoutkamp en Winsum. Ook steek je met de auto het Reitdiep en het Hunsingokanaal over. Ken je de dorpjes Lauwerszijl, Schouwerzijl en Niehove? Grappig om daar eens door heen te scheuren (niet te hard) toch? Je kunt op verschillende plekken heerlijk eten en drinken. Keuze te over!

Toeristisch

Eet- & drinkgelegenheden onderweg

Camping Marenland in Winsum
We hebben deze route vernoemd naar deze camping (en tevens start/eindpunt van de route). Wist je dat je hier ook heel gezellig kunt zitten voor een kop koffie of een heerlijk diner als je bent uitgespeurd? Uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. En terecht!

Pieterburen
Combineer je automysterie met een bezoek aan de Zeehondencrèche in Pieterburen, pak een terrasje of maak een wandeling door de botanische tuin genaamd Domies toen. (kan je de tegelijk een kijkje nemen in de vijftiende-eeuwse Petruskerk)

Garnwerd
Een verrassend wierdedorpje waar je culinair kunt genieten en bootjes kunt spotten bij het water. Er staat ook een hele mooie molen.

Zoutkamp
Vroeger was Zoutkamp een tactisch belangrijke verdedigingsschans, tegenwoordig is het vissersdorp vooral bekend door de Hollandse (Noordzee, grijze) garnaal. Leuk om doorheen te wandelen! Snuif eens de geur van vis, teer en hout op, en vergeet even de huidige jachtige maatschappij door een bezoek te brengen aan het visserijmuseum

Groninger Dorpenroute

Een verassende route die je niet langs maar dwars dóór de pittoreske (wierde)dorpjes van Noord Groningen leidt. Langs deze route vind je o.a. mooie oude Groninger kerken, bijzondere borgen, molens en mooie dorpsstraatjes.

Historisch

Eet- & drinkgelegenheden onderweg

Menkemaborg
Parkeer je auto en neem een pauze door het brengen van een bezoek aan het museum Menkemaborg. Maak een mooie wandeling door de tuin of neem een kop koffie bij restaurant ’t Schathoes.

Jacobuskerk Zeerijp
Stap even uit de auto en bekijk deze middeleeuwse kruiskerk met een van de binnenkant vrijstaande klokkentoren! De kerk is het hele jaar open van 09.00-17.00

Breedenborg
De Breedenborg is een mooie borg in het dorpje Breede bij het dorp Warffum. Ook hier kom je langs en het is zeker de moeite waard om hier uit te stappen en de Borg en haar tuin te bewonderen.

Winkelwagen